Dopravní nehoda - Čankovice

04.10.2013 10:46

 

V pátek 4. října v 9.27 hodin byla jednotka hasičů z Chrudimi vyslána spolu s dobrovolnou jednotkou hasičů z Hrochova Týnce k dopravní nehodě na silnici č. 17 za obcí Čankovice na křižovatce na obec Bližňovice.

 

Jednalo se o nehodu s následným požárem. Došlo zde ke střetu dvou osobních vozidel Škoda Felicia a Škoda Octavia. Řidič Škody Felicia vyjíždějící z vedlejší silnice pravděpodobně nedal přednost Octavii jedoucí po hlavní a došlo ke střetu. Vlivem nárazu dále došlo k odmrštění Octavie do příkopu, kde se převrátila na bok a následně začala hořet.

V té době byl již řidič mimo vozidlo a vyvázl naštěstí bez zranění. Řidič Škody Felicia svému zranění na místě podlehl. Jednotky hasičů pomáhaly zdravotnické záchranné službě s resuscitací a zároveň prováděly hašení hořícího vozidla vysokotlakým proudem vody. Poté zajistily vozidla proti úniku provozních kapalin. Po zadokumentování nehody policisty hasiči převrátili havarované vozidlo zpět na kola pomocí navijáku, provedli úklid vozovky a po vyšetření nehody se vrátili zpět na základny.

 

FOTOGALERIE

 

por. Bc. Vendula Horáková

tisková mluvčí

HZS Pardubického kraje