Dopravní nehoda, vyproštění osob, obec Hrochův Týnec, osobní a nákladní auto, na křižovatce poblíž čerpací stanice Framex

28.11.2016 12:00
Po vyhlášení poplachu KOPIS PA vyjela JSDH Hrochův Týnec s technikou CAS 15/3500/200 Man v počtu 1+3 na dopravní nehodu na silnici č. I/17 v Hrochově Týnci u benzínové čerpací stanice. Po příjezdu bylo průzkumem zjištěno, že došlo k dopravní nehodě osobního vozidla a nákladního vozidla. První vozidlo Land Rover (na kolech na komunikaci, zaklesnutý ve svodidlech, zranění řidiče - naší jednotkou nasazen krční límec, předán do péče ZZS). Druhé vozidlo Volvo s návěsem, náklad, kmeny stromů rozmetány po celé šíři vozovky v délce cca 50 metrů (na pravém boku mimo komunikaci, návěs taktéž na pravém boku - na komunikaci, řidič oděrky na pravé ruce, bolest na hrudi - krční límec, ruka ošetřena naší jednotkou, předán do péče ZZS). Jednotka provedla zajištění místa nehody za pomoci CAS, provedla protipožární opatření (odpojení AKU) na obou vozidlech. Únik PK nebyl prvotním průzkumem zjištěn. Poté se na místo dostavila jednotka HZS ČR stanice Chrudim. Jejímu veliteli byly předány informace a ten si převzal velení na místě zásahu. Po příjezdu nehodové PČR a po zadokumentování místa DN, provedla jednotka na pokyn VZ částečný úklid vozovky od následků DN (části nákladu a konstrukční části vozidel). Dále pomáhala s postavením soupravy zpět na kola vyprošťovací a odtahové firmě Vápeník, s vyproštěním tahače z příkopy a přípravou na odtah soupravy. Po závěrečném úklidu komunikace a zprůjezdnění v obou směrech se jednotka vrátila zpět na základnu.
Po příjezdu nehodové PČR a po zadokumentování místa DN, provedla jednotka na pokyn VZ částečný úklid vozovky od následků DN (části nákladu a konstrukční části vozidel). Dále pomáhala s postavením soupravy zpět na kola vyprošťovací a odtahové firmě Vápeník, s vyproštěním tahače z příkopy a přípravou na odtah soupravy. Po závěrečném úklidu komunikace a zprůjezdnění v obou směrech se jednotka vrátila zpět na základnu.Po vyhlášení poplachu KOPIS PA vyjela JSDH Hrochův Týnec s technikou CAS 15/3500/200 Man v počtu 1+3 na dopravní nehodu na silnici č. I/17 v Hrochově Týnci u benzínové čerpací stanice. Po příjezdu bylo průzkumem zjištěno, že došlo k dopravní nehodě osobního vozidla a nákladního vozidla. První vozidlo Land Rover (na kolech na komunikaci, zaklesnutý ve svodidlech, zranění řidiče - naší jednotkou nasazen krční límec, předán do péče ZZS). Druhé vozidlo Volvo s návěsem, náklad, kmeny stromů rozmetány po celé šíři vozovky v délce cca 50 metrů (na pravém boku mimo komunikaci, návěs taktéž na pravém boku - na komunikaci, řidič oděrky na pravé ruce, bolest na hrudi - krční límec, ruka ošetřena naší jednotkou, předán do péče ZZS). Jednotka provedla zajištění místa nehody za pomoci CAS, provedla protipožární opatření (odpojení AKU) na obou vozidlech. Únik PK nebyl prvotním průzkumem zjištěn. Poté se na místo dostavila jednotka HZS ČR stanice Chrudim. Jejímu veliteli byly předány informace a ten si převzal velení na místě zásahu.
Po příjezdu nehodové PČR a po zadokumentování místa DN, provedla jednotka na pokyn VZ částečný úklid vozovky od následků DN (části nákladu a konstrukční části vozidel). Dále pomáhala s postavením soupravy zpět na kola vyprošťovací a odtahové firmě Vápeník, s vyproštěním tahače z příkopy a přípravou na odtah soupravy. Po závěrečném úklidu komunikace a zprůjezdnění v obou směrech se jednotka vrátila zpět na základnu.