Střecha zavalila muže - Dolní Bezděkov

23.06.2016 08:49

Jednotka na místo určení dorazila zároveň s jednotkou HZS ČR ze stanice Chrudim. Průzkumem zjištěno, že došlo k pádu garážového přístřešku na osobu. Na místě již RV, RZS Chrudim a LZS HK, kteří prováděli resuscitaci. Jednotka na pokyn VZ spolupracovala při zajištění a stabilizaci zříceného přístřešku a vypomáhala při oživovacích pokusech. Resuscitace byla neúspěšná a lékařem bylo konstatováno úmrtí pacienta. Jednotka na pokyn VZ zůstala na místě. Po zadokumentování místa událostí kriminální policií, jednotka pomohla s vytažením těla zpod zřícené stavby, transportem do vozidla pohřební služby a se zajištěním spadlé konstrukce proti dalšímu pohybu. Následně se po sbalení věcných prostředků na pokyn VZ vrátila zpět na základnu.

Foto zde: https://sdhht.rajce.idnes.cz/23.6.2016_-_V_Dolnim_Bezdekove_zavalila_strecha_muze,_na_miste_zemrel

 

Zdroj Požáry.cz:

V Dolním Bezděkově zavalila střecha muže, na místě zemřel

K pádu čelní střechy kolny a střešní krytiny do Dolního Bezděkova vyjížděli ve čtvrtek 23. června chrudimští profesionální hasiči a dobrovolní hasiči z Hrochova Týnce. Na místě hasiči zasahovali se zdravotnickou záchrannou službou. Zraněná osoba byla resuscitována. Hasiči provedli pomocí rozpěrných tyčí zabezpečení a stabilizaci objektu, aby nedošlo k dalšímu zřícení. Vrtulník Letecké záchranné služby byl přivolán na místo, ale odletěl prázdný, protože osoba svému zranění na místě podlehla. Příčiny této tragické události vyšetřují kriminalisté. por. Bc. Vendula Horáková tisková mluvčí HZS Pardubického kraje

K pádu čelní střechy kolny a střešní krytiny do Dolního Bezděkova vyjížděli ve čtvrtek 23. června chrudimští profesionální hasiči a dobrovolní hasiči z Hrochova Týnce. Na místě hasiči zasahovali se zdravotnickou záchrannou službou. Zraněná osoba byla resuscitována.
 
Hasiči provedli pomocí rozpěrných tyčí zabezpečení a stabilizaci objektu, aby nedošlo k dalšímu zřícení. Vrtulník Letecké záchranné služby byl přivolán na místo, ale odletěl prázdný, protože osoba svému zranění na místě podlehla. Příčiny této tragické události vyšetřují kriminalisté.
 
por. Bc. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje